No worries mate..
Door: Ray Seif
Blijf op de hoogte en volg Ray
02 Oktober 2012 | Australië, Sydney
Zoals jullie in mijn vorige verslag hebben gelezen was ik zojuist verhuisd naar een ander appartement. Bevalt me redelijk goed, het appartement is nog maar twee jaar oud en heeft faciliteiten als een zwembad en een fitness center. Het is om de hoek van m’n stage. . Ideaal dus..maar er is wel een nadeel..in het huis woont een jong stelletje (eigenaar). In feite woon ik in het huis van de eigenaar. Daarnaast deel ik mijn kamer met twee andere studenten. Misschien voel je het nu al aankomen..ik ga weer verhuizen. Ja, ja en ik heb weer een ander huis gevonden inmiddels. Het is een studentenhuis met internationale studenten weer dichtbij Bondi beach. Maar goed dat terzijde. Wat heb ik allemaal gedaan sinds mijn laatste verslag. .
Ik denk dat ik nu zo’n beetje wel ingeburgerd ben. Zowel met m’n oude Nederlandse huisgenootjes als m'n nieuwe Australische vrienden die ik inmiddels hier heb, vermaak ik me prima met van alles en nog wat. Elke dinsdagavond is het salsa avond in Establishment (Lounge tent)super gezellig daar! Elke donderdagavond ben ik vaak te vinden in de Scubar. Een leuk danscafé met elke avond weer een ander thema en coctails voor maar 5 dollar! Normaal gesproken betaal je hier al gauw 25 tot 30 dollar voor een coctail. De vrijdag avond ging ik weer uit met een grote groep oude huisgenoten naar The Argyle. Een heel mooi stijlvolle tent. Gelukkig houden ze hier al vroeg op met stappen, rond 3.00 uur, want ik moest de volgende ochtend vroeg op. Die zaterdagochtend ging ik weer met een ander groepje huisgenoten naar het mooie Palm Beach. Ongeveer 1,5 uur van Sydney met de bus. Een mooi strand met helder blauw water wat je altijd op vakantie folders ziet. Echt prachtig! Zondag liep de temperatuur op naar ongeveer 28 graden, dus dat betekent strand dag! Ik ben toen naar Tamarama beach en Bondi beach gegaan met een vriendin uit Frankrijk en ook een paar huisgenoten lagen daar de hele dag al te bakken van de zon.
Maandag ben ik met Chris, een Australische student, naar The Opera Bar en The Rocks geweest. Hij weet natuurlijk alle geweldige pubs/eettentjes waar veel locals zitten. We aten bij in een restaurant van een hotel en ze hadden daar op het menu staan een Kangeroe pizza haha! Sydney is zo mooi s’avonds dat ik maar blijf foto’s maken.
Afgelopen maandag 1 oktober was het Labour Day. Een nationale feestdag in Australië dus ik was gisteren lekker vrij! Het was een lang weekend..ik ging met negen andere oude huisgenoten een weekend weg naar Port Stephens! Een vakantiebestemming dat 2,5 uur rijden van Sydney vandaan ligt. Weekendtas ingepakt en met twee auto’s zijn we de eerste nacht richting New Castle gegaan. Daar in een hostel geslapen wat prima te doen was. Ook even wezen stappen omdat een huisgenoot jarig was. De volgende ochtend vroeg op, uitchecken en op naar Port Stephens. Hier ook weer prachtige stranden die je alleen maar in folders ziet, en een paar nationale parken bezocht. Er lopen daar koala’s en kangeroe’s rond in het wild maar die hebben we helaas niet gezien. We gingen Zandborden, afgeleid van snowboarden maar in plaats van sneeuw nu zand. De zaterdag en zondag nacht hebben we in de auto geslapen omdat alle hostels/hotels volgeboekt waren. Dat was al te verwachten omdat half Sydney zowat een weekend wegging. We hadden daarnaast twee tenten meegenomen dus vijf mensen konden kwijt in de tent en de andere vijf in de auto waar onder andere ik, veeeeel warmer . Voordat we sliepen maakten we een gezellig kampvuurtje voorzien van een wijntje, en wat marshmallows/chips etc. De laatste avond hebben gezellig afgesloten in een Thai restaurant. Vandaag ben ik na stage wezen hardlopen met een vriendin. Voelde me daarna heerlijk fit! Ik ga dat vanaf nu tenminste 2 á 3 keer in de week doen. Ik ga het proberen in ieder geval.
Op stage gaat alles verder heel goed. Ik ga een documentaire maken over de wijk waar ik stage loop. Ik moet dus een Creative Treatment, productie schedule maken wat uiteindelijk resulteert tot een videoclip van zes minuten. Ik ga dit project dus met twee handen aanpakken! Ben benieuwd.
Ik ga nu weer stoppen.
Bye guys!!
02 Oktober 2012 - 19:11
Hi Ray!
Leuk verslag weer :-). Wat wordt je nieuwe adres daar? Wil je een kaartje sturen. Maar je vermaakt je prima zo te lezen. Tijd gaat snel hé, voor je het weet zit je weer in het koude kikkerlandje....
Xx -
04 Oktober 2012 - 13:38
Marjo Duits:
Dag lieve ray
Echt jongen je had schrijver moeten worden niet te geleoven hoe vermakelijk je kan schrijven
Lijkt wel of ik er zelf bij ben.
Pak je kansen jongen en geniet met volle teugen !
Dikke kus van mij
Marjo