Het avontuur! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Ray Seif - WaarBenJij.nu Het avontuur! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Ray Seif - WaarBenJij.nu

Het avontuur!

Door: Ray Seif

Blijf op de hoogte en volg Ray

27 Januari 2013 | Australië, Sydney

Dag mensen!

Ben 2 weken geleden begonnen met mijn Eastcoast tripje en heb zoveel mooie plaatsen bezocht. Heb gesnorkeld in 'The Great Barrier Reef', Magnetic Island bewonderd, Airlie beach, overnachten in de zeilboot trip voor Withsunday Eiland...Deze activiteiten hebben we met supermooi weer kunnen doen maar na woensdag werd ons programma een beetje omgegooid..

Sinds woensdag is een groot deel van de Australische oostkust geteisterd door stortregen. Dit hebben ze voorspeld voor zeker de rest van de week. En juist deze week hadden we onze 'Fraser Island tour' in de planning staan. De organisatie heeft gewoon besloten om de tour niet te cancelen en gewoon naar het eiland te gaan. Daar gingen we dan..met onze 4x4 wagen hebben we een trailer geladen met eten, drinken, slaapzakken koelboxen etc. Aangekomen op het eiland met regen, regen en nog eens regen. We reden langs het strand over het zand, in het regenwoud waar we overigens uren hebben gereden. We waren ongeveer met 40 man verdeeld over de 4 wagens. Een van de 4 wagens had een professionele chauffeur en daar zaten wij gelukkig in. Achteraf heel erg blij want met dit weer was het een ongelooflijke uitdaging om te rijden. Ik denk dat de auto's achter ons zeker wel elke 30 minuten vast zaten met hun wiel in het zand/modder. Normaal duurt het 2 uur om naar onze bestemming te komen maar ik geloof dat we 4 uur onderweg waren. Daarbij moest bij een van de wagens een wiel vervangen en even later kwam er rook uit van diezelfde wagen. Kortom het was een avontuurlijke dag. Dit vond allemaal plaats in het tropische regenwoud met slangen en gevaarlijke dingoes. Uiteindelijk waren we s'avonds aangekomen op onze camping. We hebben het beste ervan gemaakt en een backpackers feest gehouden. Wel overdekt want de regen houdt niet op. Na een gebroken nacht op het eiland hebben we besloten om terug naar ons hostel te gaan want ze kwamen met het nieuws dat het weer alleen maar slechter zal worden. Een grote chaos want de helft van de groep wilde blijven. Ik ging samen met mijn groep weg van het eiland want je kunt niks doen. Het had heel leuk kunnen zijn op Fraser Eiland met mooi weer.

De temperatuur blijft hoog maar het regende non-stop voor dagen. Er was geen moment dat het droog was. Wat blijkt..de overvloedige regenval komt door de tropische cycloon 'Oswald'. Het was dus een verstandige beslissing dat we het eiland tijdig hebben verlaten want het is gevaarlijk. In het hostel een grote chaos want iedereen is gestrand en uiteindelijk hebben we onze tour niet gedaan wat zeker 350 dollar kostte en we krijgen geen refund. Het is jammer van de tour. Afgelopen nacht lozen ze iedereen in een grote hal van een wijkcentrum. Dat komt omdat we eerder waren teruggekomen van het eiland. Ik moet zeggen dat ik me eigenlijk best wel heb geamuseerd door alles wat we meemaakten op het eiland. Het was een avontuur!!

Nu zijn we nog steeds vast in het hostel want het weer wordt alleen maar slechter. Morgen horen we de bus te pakken richting Brisbane maar ze weten niet zeker of de bussen rijden omdat de wegen zijn gesloten.

Bij deze laat ik jullie weten dat het goed gaat met ons en een veilige plek hebben om te slapen. Ik hoop dat ik wel op tijd in Sydney terugkom want ik wil niet mijn vliegtuig missen naar Nederland. Niet dat ik het erg vind om in Australië te blijven.

Ik zie jullie snel!!!

See you soon (:

• 27 Januari 2013 - 22:26

Lisette:

Hee ray!!
    Wat een verhaal zeg! En dat t ook echt non-stop regent!
    Gelukkig zijn jullie op tijd van het eiland terug gekomen en hebben jullie nu een veilige plek om te verblijven ;)
    Wanneer kom je eigenlijk weer naar Nederland?

Ah je foto's op facebook zijn trouwens supergaaf allemaal! Hele mooie dingen maak je mee :)
    Geniet er nog even van, en tot snel!
    Xxx