Update
Blijf op de hoogte en volg Ray
09 September 2012 | Australië, Sydney
Iedereen bedankt voor de lieve en leuke reacties! Inmiddels ben ik al 2,5 week in Sydney, het gaat snel! Ik ben helemaal verliefd geworden op deze stad. Er is elke dag wel wat te doen. Sinds mijn stage is begonnen heb ik ongeveer mijn ritme gekregen hier en elk weekend voelt absoluut als een vakantie. De lente is sinds zondag begonnen hier en je merkt dat het wel geleidelijk warmer wordt.
Van maandag t/m vrijdag ben ik op stage bij Candid waar ik het nog steeds naar m'n zin heb! Mijn stagebegeleidster Jo (director) is een hard werkende vrouw heb ik gemerkt. Er zijn veel projecten die tegelijkertijd lopen dus heb ik voor mezelf een lijstje gemaakt om niet in de war te raken. Eén van die projecten is een Short-movie Heatherdale. Voor die film stonden nog 4 rollen open om te vertolken: vader, journalist en dochter. Jo gaf mij de taak om de Casting Call te doen. Dit betekent dus dat alle castingbureaus worden ingelicht met het bericht dat de casting bevestigd moet worden voor de zojuist opgenoemde rollen. De hele week kreeg ik superveel mailtjes binnen van Agents met mogelijke kandidaten. Goh wat een koppen zie je allemaal verschijnen zeg. De meeste foto's van de acteurs waren gefotoshopt natuurlijk. Verder hadden we 2 dagen opnamens voor een één of andere drankje voor een commercial. Die opnamens waren best wel saai maar de locatie was wel in een mooi gebouw met als uitzicht Darling Harbour Bridge haha..Jo gaf me nog zo'n uitdagende taak. In januari gaan ze beginnen met het opnemen van een documentaire 'Green Way Up National Geographic'. Het gaat over een team mannen die op een ecologische expeditie gaan. Startpunt Australië en eindpunt Noorwegen! Ja wat een reis he! Er wordt voor dit seizoen 12 afleveringen opgenomen. Bij elke aflevering reizen ze af naar dergelijke landen. In aflevering 1 bijvoorbeeld Australië, Indonesië en Singapore, en nee niet met het vliegtuig maar met de auto en vervolgens overseas met de boot. Ik moet een beetje bij elke aflevering kijken wat voor avonturen te beleven valt in het desbetreffende land. Een lastige klus dus ;-). Jo gaat dinsdag voor een week opnamens naar Mexico. Ze vertelde me dat ik of bij een ander mediabedrijf tijdelijk mag werken of bij Candid andere taken moet uitvoeren. Ik hoor morgen van haar welke van de twee het wordt.
Vorig weekend gingen we met een groepje huisgenoten naar Manley Beach. Heerlijk met de ferrie boot er naartoe gevaren. Die dag was 't helaas een beetje frisjes maar neemt niet weg dat we ons vermaakt hebben. Lekker de gekke toeristen uithangen op het strand en veel foto's maken. Donderdag gingen we met best een grote groep naar een Ierse pub om Steak 'n Chips te eten. Na afloop gingen we gezellig met z'n allen stappen. Afgelopen weekend had onze huisbaas speciaal voor ons een dagtripje geregeld naar de beroemde Blue Mountains! Het is ongeveer ruim een uur rijden van Sydney. Onderweg natuurlijk even een breaky bij de McDonald's om lekker op kracht te komen. Daar aangekomen voel je de zuivere frisse lucht. De wind in de bergen maakt het een stuk kouder dan normaal maar man wat een mooi uitzicht heb je daar. Voor een impressie zie foto's hieronder.
Vandaag ben ik inmiddels verhuisd naar een ander appartement. In principe zou ik nog 2 weken (totaal 1 maand) in stagehuis blijven. Het voelde een beetje dubbel omdat ik net gesetteld was en het net gezellig was met de huisgenoten. Maar ik had dit destijds besloten. Nu ben ik ingetrokken bij een appartement waar de eigenaar ook woont (een Chinees stelletje). Zij verhuren hun huis aan studenten. Ik deel nu een kamer met 2 Braziliaanse jongens. Hele aardige relaxte jongens, de één voor zijn studie en de ander voor werk. Het appartement ziet er verder heel mooi en schoon uit. Ik kan gebruik maken van een buitenzwembad en fitness ruimte. Lekker als ik even niks te doen heb. Het huis is maar 5 minuten lopen van mijn stage.
Voor mijn gevoel heb nog niet eens de helft verteld van alles wat ik hier heb gedaan/meegemaakt. Ik ga nu slapen want het is hier nu 12 uur s'nachts, bij jullie nu dus 16:00 uur. Straks als in NL de wintertijd ingaat gaat hier de zomertijd in. Dit betekent dat we i.p.v. 8 uur tijdsverschil 10 uur!! Dat wordt dus lastig met Skypen.
Het is weer genoeg geweest voor nu ;-). Dag mates. Miss you guys..
Cheers!