Een semester in Tsjechië!
Door: Ray Seif
Blijf op de hoogte en volg Ray
12 September 2013 | Tsjechische Republiek, Brno
Hoi allemaal!
Het is een poosje geleden dat ik een blog heb geschreven. De laatste keer was ik nog in Australië. Er is veel gebeurd sindsdien en zoals jullie al kunnen lezen ben ik de komende 5 maanden in Tsjechië. Ik ga mijn minors volgen aan de Masaryk University in de stad genaamd, ‘Brno’. Voor ik verder ga, zal ik mijn best doe om jullie in het kort een update te geven voor ik dit nieuwe avontuur aanging.
Begin februari keerde ik terug naar Nederland na een stage periode van een half jaar in Australië. Ik was heel blij om mijn familie en vrienden weer te zien. Lekker napraten over van alles en nog wat. Nadat ik terug kwam uit Australië ben ik direct weer begonnen met mijn nieuwe minors op Inholland. Kortom, mijn alledaagse leventje in Den Haag :). Ik heb de minors ‘TV Productie & Management’ en ‘Filmdramaproductie & Management’ gevolgd en beide met succes afgerond. Gedurende mijn minors werd er door de International Office mij aangeboden om mogelijke keuze vakken te volgen in het buitenland. De contactpersoon stelde voor om me eens te verdiepen in Tsjechië. Na veel vooronderzoek heb ik een overwogen keuze gemaakt om mijn minors te vervolgen in Brno, Tsjechië.
Verder heb ik een heerlijke zomervakantie gehad. Ik was een beetje overal en nergens deze zomer. Sterker nog, ik sliep meer in een ander stadje dan dat ik thuis sliep haha. Heb veel tripjes gemaakt; Budapest, Brussel, Antwerpen, New York, Parijs en tot slot Londen. Best wel vermoeiend maar heb me prima vermaakt!
Goed, nu weer terug naar waar ik was gebleven. Ik ga voor 5 maanden mijn keuze vakken volgen in Brno, Tsjechie aan de Masaryk University. Ik ga ondere Social Media en Radio Management volgen. Ik ben woensdag 11 september vertrokken naar Brno. Het blijft spannend om weer voor een lange periode weg te gaan. Gelukkig is Brno dichtbij en was de vlucht maar een klein anderhalf uurtje. Oke, aangekomen op Brno airport moest ik mijn weg vinden naar mijn ‘Dormitory’ (studentenhuis). Het hoort bij Masaryk University en is een deelgebied van de campus. Tomas, een Tsjechische student (met wie ik al contact heb gehad) kwam mij ophalen vanaf een ander station en bracht mij naar de campus. Mijn kamer ziet er goed uit (natuurlijk is het geen luxe), het blijft een studentenkamer. Ik heb een eigen bureau, badkamer (delen met m’n kamergenoot), keuken en een balkon. Ik deel mijn kamer met een andere jongen. Mijn kamergenoot was er nog niet toen ik aankwam maar hij had al een welkom briefje geschreven voor mij :) Later gingen we gezellig samen de stad verkennen en een hapje eten. Diezelfde avond was er toevallig een ‘Welcome-party' voor alle uitwisselingsstudenten. In het studentenhuis waar ik zit, wonen allemaal internationale studenten (Spanjaarden, Fransen, Italianen, Amerikanen en noem maar op.) Dus het was 1 groot feest. Er is een grote party-vibe hier en feestjes zullen hier nog wel vaak plaatsvinden haha. Het ‘echte studentenleven’ dus. Gisteravond werd zelfs de politie gebeld en het semester is nog niet eens begonnen. Maar goed, ik ga niet mijn tijd alleen vullen met feesten hoor, ik wil ook de cultuur proeven hier. Er is zoveel cultuur en historie in Brno. Ze organiseren voor de studenten genoeg excursies/culturele activiteiten, dus dat komt wel goed. Verder is Brno wel een echte studentenstad.
Het is echt weer wennen om ineens in een andere omgeving te zitten met zoveel nieuwe mensen die ik in een korte tijd ontmoet.
Volgende week dinsdag is mijn eerste college dag! Heb er zin in:). Tegen die tijd hou ik jullie weer op de hoogte met een nieuw reisverslag. Vanaf nu zal ik wekelijks en/of maandelijks een verslag online op m'n blog plaatsen.
Doei!
Doei!
12 September 2013 - 16:59
Robert Van Der Linden:
Hoi Ray,
Helaas is het er niet meer van gekomen omm afscheid van je te nemen. Dan moeten we je maar weer groots inhalen als je terug bent. Eén dag in Tjechie en dan al een reisverslag. Geweldig man. Ik kijk de komende vijf maanden al weer uit naar je reisverslagen.
Heel veel succes en plezier.
Robert
16 September 2013 - 15:02
Marjo Duits:
Jeetje Ray
Zo gaaf man ,ik kijk nu al met plezier naar jr verslagen uit.
Hoe krijg je het toch voor elkaar om steeds weer van die gave studies te doen.
Ik ben echt heel trots op je
let goed op jezelf
Kus Marjo -
16 September 2013 - 23:24
Lisette:
Raytjee! Nu heb ik je blog helemaal gelezen;). Klinkt allemaal weer goed, genoeg te feesten ook dus! Haha. Geniet ervan en veel succes morgen met je eerste lesdag. Ben benieuwd hoe de lessen daar in tsjechie zijn.
Ik ga binnenkort met paula ff een avond afspreken om internet rond te speuren naar hotels in Praag:) Spreek je snel! Xx